Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Συνταγή για μελομακάρονα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/2 κιλό ελαιόλαδο
  • 1/2 κιλό αραβοσιτέλαιο
  • 250γρ χυμό πορτοκάλι
  • 4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλλα
  • 1 κουταλιά της σούπας γαρύφαλλο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σόδα

  • 1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ ή λικέρ με κονιάκ
  • 500γρ ζάχαρη
  • 2 κιλά αλεύρι
  • Για το σιρόπι:
    • 1 κιλό μέλι (μισό ανθόμελο και μισό πευκόμελο)
    • 1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
    • 1 ποτήρι νερό
    Για το γαρνίρισμα:
    • 500γρ καρύδια ψιλοκομμένα
  • Εκτέλεση:
  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι 2 ώρες πιο νωρίς
  • Ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε. Πλάθουμε τα μελομακάρονα.
  • Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω περίπου 30 λεπτά. Στη συνέχεια όσο είναι ζεστά τα βουτάμε στο σιρόπι για 15 δευτερόλεπτα και τα γαρνίρουμε με καρύδια και λίγο μέλι
Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου